Начало Обратна връзка

Статии
Използването на съдържание от сайта без директен линк към nezavisim.com е забранено

Windows

Windows F6 AHCI Intel drivers modded for ICH8 (P5B / P5B SE)

   
   
Това е официален Intel AHCI драйвер, който съм модифицирал за да поддържа ICH8 (ASUS P5B / P5B SE)
Драйвера работи в Windows XP, Windows vista и Windows 7

Тези драйвери поддържат TRIM за флаш дисковете (SSD)
TRIM се поддържа от операционната система само в Windows 7 и Windows Server 2008. За Windows Vista и Windows XP трябва да инсталирате допълнителна програма която да поеме garbage collection (GC).

Download:
Download Intel® Rapid Storage Technology for windows 32 bit driver ver 9.6 since 23.03.2010 modded for ASUS P5B ICH8
Download Intel® Rapid Storage Technology for windows 64 bit driver ver 9.6 since 23.03.2010 modded for ASUS P5B ICH8


Стари драйвери:
Download windows 32 bit ICH8 driver ver 8.5 since 20.07.2008
Download windows 64 bit ICH8 driver ver 8.5 since 20.07.2008
Download windows 32 bit driver
Download windows 64 bit driver

Моля информирайте ме ако сте констатирали проблем с драйверите
 
     
   
^нагоре^ | Продължи>>    
     
ASUS P5B SoundMAX звуков драйвер за Windows 7 32 / 64 bit
ADI1988A AD1988A ADI1988 AD1988 Sonic Focus Asus P5B драйвер за W7

   
   
Това е последният (непроменен) SOUNDMAX звукав драйвер (версия 610X6585) за W7 от ASUS за P5B дъно. Този Analog Devices soundMAX звуков драйвер включва sonic focus ефекти
Добавих го тук защото asus не обновяват драйверите за P5B дъното

P5B ADI soundMAX Sonic Focus

W7 звукови системни настройки
P5B ADI soundMAX Sonic Focus


Аз обаче ви препоръчвам SaundMAX BlackHawk драйвера, защото е много по-добър. Можете да го свалите също то Windows секцията на този сайт
 
     
   
^нагоре^ Свали | Продължи>>    
     

   
   
Това е WHQL драйвер който съм модифицирал за да работи с Asus P5B дъно.
За да получите чист звук може да е необходимо да намалите нивото на сигнала, като свалите малко надолу плъзгачите на еквалайзера за профила който използвате.
За да има звук през всички колони / говорители на 4.1 / 5.2 / 7.1 звукова система е необходима да активирате sonic focus ефектите с този бутон и освен това от настройките за звука на Windows или от настройките на драйвера трябва да усилите звука на всички канали понеже след инсталацията звука на всички колони освен на двете предни е намален до нула. Това от настройките на драйвера се оправя като кликнете на бутона Regroup (Вижте филмчето)
Драйвера работи и под Windows 7.
Понеже съм добавил поддръжка и за AD1899A чипа, когато го инсталирате ще получите едно червено съобщение на което пише че драйвера не е оригинален или нещо такова, което изглежда доста страшно обаче това не е вярно и не трябва да ви притеснява. Като ви попита му кажете да го инсталира въпреки че не е подписан.
След инсталацията можете да отворите менажера на устройствата и да проверите от бутона детайли за драйвера че всичките му елементи са подписани и оригинални.
В Windows 7 това че драйвера работи след рестарта е гаранция че е подписан, понеже Windows 7 за разлика от Windows Vista не позволява зареждането на неподписан драйвер.

Изобщо SounsMAX BlackHawk драйвера въпреки че е проектиран за Vista и е доста по-стар от последният драйвер за Windows 7 работи много по-добре от оригиналният драйвер, защото звука с него е много по-добър и защото в Windows 7 с оригиналният драйвер има проблем със слушалките включени към предният панел и затова когато драйвера е настроен за 5.1/7.1 не се чува всичко на слушалките.
С SaundMAX BlackHawk драйвера няма никакви проблеми, и той работи както на 32 битов Windows, така и на 64 битов Windows.

Това кратко филмче показва възможностите и настройките на SaundMAX BlackHawk драйвера

 
     
   
^нагоре^ Свали | Продължи>>    
     
Бърз и лесен FTP достъп през Windows Explorer
най-удобния начин, когато отваряте някай ftp сайт често

   
   

За да отворите ftp сайт не се нуждаете от някаква специална програма. Най-лесният начин е да използвате Windows Explorer.

Когато осъществявате често достъп до някой ftp сайт, можете да го добавите към дървото с файлове на Windows Explorer.

1. Стартирайте "Помощник за добавяне на място от мрежата" ("Add Network Place Wizard")

- в Windows XP кликнете "Старт" ("Start"), после "Мои места в мрежата" ("My Network Places"). От менюто с "Мрежови задачи" ("Network Tasks"), което се намира в левия панел на прозореца "Мои места в мрежата ("My Network Places")" кликнете "Добави място от мрежата" ("Add a network place").

- в
Windows Vista кликнете "Windows лого" бутона, който се намира в лявата част на лентата със задачи, за да отворите Windows менюто, след което кликнете "Компютър" ("Computer") за да отворите Windows Explorer. С десния бутон кликнете "Компютър" ("Computer") който се намира в левият панел на прозореца в раздел "Папки" ("Folders") и от изскачащото меню кликнете "Добави място в мрежата" ("Add a Network Location")

2. Кликнете бутон "Продължи" ("Next")

3. Кликнете бутон "Продължи" ("Next"), като опцията "Избери друго място то мрежата" ("Choose another network location") е избрана

4. Напишете адреса на ftp сървъра. Нещо като ftp://ftp.server.com Ако желаете можете да добавите и пътя до папката ftp://ftp.site.com/pub/

5. Кликнете бутон "Продължи" ("Next")

6. Ако трябва да въведете име и парола за да отворите ftp сайта махнете отметката на опцията "Влез анонимно" ("Log on anonymously") и попълнете полето "Потребител" ("User name"), в противен случай сложете отметка на опцията.

7. Кликнете бутон "Продължи" ("Next")

8. Напишете каквото име желаете за тази връзка или оставете стойността по подразбиране

9. Кликнете бутон "Продължи" ("Next")

10. Оставете отметката на опцията "Отвори това място в мрежата след като натисна Приключи" ("Open this network place when I click Finish")

11. Кликнете бутон "Приключи" ("Finish"). Това ще затвори помощника и ще отвори диалога "Влез като" ("Log On As")

12. Попълнете полето "Парола" ("Password"), сложете отметка на "Запази паролата" ("Save password") и кликнете бутон "Влез" ("Log On")

Сега новата връзка ще се появи във файловото дърво на windows explorer и ще можете да работите с ftp файловете по същия начин както работите с файловете намиращи се на вашия компютър.

По този начин можете да добавите колкото желаете линкове

Забележка: В Windows XP търсете новата връзка в "Мои места в мрежата" ("My Network Places"), в Windows Vista търсете в "Компютър" ("Computer")

 
     
   
^нагоре^ | Продължи>>    
     
Как да настроим Vista за 5.1 / 7.1 звукова система
Имате проблеми с възпроизвеждането на звука през всички колони?

   
   

За да настроите Windows Vista да възпроизвежда стерео звук (mp3 файлове например) през всички колони на 5.1 / 7.1 звукова система ще трябва да направите настройка на звуковият драйвер.

1. Отворете менюто със свайствата на говорителите (speaker options)

- кликнете с десният бутон на мишката върху иконката говорител, която се намира на информационната част от лентата със задачи, близо до системния часовник (долният десен ъгъл на екрана). Това ще отвори изскачащо меню.

- кликнете с левият бутон на мишката на меню елемента "Възпроизвеждащи устройства" ("Playback Devices"). Ще се отвори диалоговият прозорец "Звук" ("Sound") с избрана секция "Възпроизвеждане" ("Playback").

- кликнете на елемента "Говорители" ("Speakers") за да го изберете, след което кликнете бутон "Свойства" ("Properties"). Това ще отвори диалоговия прозорец "Свойства Говорители" ("Speakers Properties") с избрана секция "Общи" ("General").

2. кликнете секция "Разширения" ("Enhancements") за да видите разширените настройки.

3. маркирайте / изберете опцията "Запълване на говорителя" ("Speaker Fill").

4. кликнете бутон "Запази" ("OK") от диалоговият прозорец "Свойства Говорители" ("Speakers Properties") за да го затворите и запазите промените.

5. кликнете бутон "Запази" ("OK") от диалоговият прозорец "Звук" ("Sound") за да го затворите и запазите промените.

Вече windows vista ще възпроизвежда звука с всички колони*

* ЗАБЕЛЕЖКА: Вашата 5.1 или 7.1 звукова система трябва да е настроена правилно като 5.1 или 7.1 съответно, не като стерео звукова система!.

 
     
   
^нагоре^ | Продължи>>    
     
Как да регистрираме / инсталираме 32bit кодек в Windows x64

   
   

За да работят в Windows кодеците трябва предварително да бъдат регистрирани в системата.

Можете да регистрирате кодеците с помощта на регистриращия сървър на Microsoft regsvr32, който идва с операционната система Windows.

Може да желаете да регистрирате кодек ръчно с помощта на regsvr32, в случай че кодека няма инсталираща програма или в случай че инсталиращата програма не успее да регистрира 32bit кодека в Windows x64.

В случай че желаете да обновите вече регистриран кодек с по-нова версия, бихте могли просто да презапишете файла на старият кодек с новия фаил, но ще трябва да направите това когато кодека не е в уптреба (затворете всички програми които биха могли да използват кодека).

За да регистрирате 32 битов кодек в Windows x64 трябва да изпълните regsvr32.exe като зададете пълният път до него. Регистрирането на 32 битов кодек в Windows x64 става чрез извикване на regsvr32.exe от папка sysWOW64, а не от папка system32!

Например за да регистрирате кодек фаил с име videocodec.ax, който се намира в папка Program Files\Media Codecs на диск C, трябва да отворите системната конзола Command Prompt или диалоговият прозорец Run и да напишете следната команда:

C:\Windows\sysWOW64\regsvr32.exe "C:\Program Files\Media Codecs\videocodec.ax"

Моля обърнете внимание че текста след regsvr32.exe е в кавички. Това е необходимо понеже съдържа празни разстояния (интервали). Когато пътя не съдържа празни разстояния (интервали) кавичките не са задължителни.

 
     
   
^нагоре^ | Продължи>>    
     
За повече информация....

   
   
Информацията в българската и английска версии на сайта не е една и съща.

Повече информация можете да намерите в английската верисия на страницата.

За да преминете към английската версия на страницата кликнете на английското знаме разположено най-горе в дясно
 
     
   
^нагоре^ | Продължи>>    
     

<<назад

Направено от Венцислав Александрийски
 
 
©Всички права запазени